‘Κόλλησαν’ από την Αλβανία: Διαμαρτυρία φοιτητών από το Πανεπιστήμιο του Τέτοβο





Δεκέμβριος 20, 2018. 21:08

Τέτοβο- πΓΔΜ

Οι  Αλβανοί φοιτητές  του πανεπιστημίου του Τέτοβο συνέχισαν και σήμερα τις διαμαρτυρίες ζητώντας από τις πανεπιστημιακές αρχές να ακούσουν τα αιτήματά τους.



Ο πρύτανης Άρμπεν Τσελίκου, καθόρισε ότι δεν μπορεί να μιλήσει σε όλους τους φοιτητές αλλά σε μια επιτροπή που θα εκπροσωπεί τις 13 σχολές του Πανεπιστημίου.


Οι φοιτητές ζήτησαν κατά τη συνάντηση αυτή να βρίσκονται παρόντες εκπρόσωποι του Τύπου, ένα αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό από τον Πρύτανη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος δεν μπορεί να αποδεχθεί ή να απορρίψει τα αιτήματα των φοιτητών : «Το πανεπιστήμιο έχει όργανα, δεν μπορώ εγώ να πάρω μια αυταρχική απόφαση, πρέπει να καταθέσετε τα αιτήματά σας και να αξιολογηθούν», είπε.


Οι φοιτητές ζητούσαν λύση εδώ και τώρα. Να μειωθούν τα δίδακτρα στο 50% των ξένων σπουδαστών (που έρχονται από την Αλβανία) και να βελτιωθούν οι συνθήκες εκμάθησής τους με εμπλουτισμό των εργαστηρίων κλπ.


Σε συνέλευση των φοιτητών αποφασίστηκε να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μετά τις γιορτές του νέου έτους.


alsat-m.tv


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr