Μαυροβούνιο: Συνάντηση προέδρου της Αλβανίας με την μειονότητα στο Ούλτσιν



Ιανουάριος 22, 2019. 22:34

Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα επισκέφθηκε σήμερα την πόλη Ούλτσιν, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο  Μαυροβούνιο.



Στην πόλη, όπου πλειοψηφούν οι Αλβανοί, συναντήθηκε με μέλη του Εθνικού Συμβουλίου  των Σκιπτάρων και με εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων.

 
Για άλλη μια φορά ο Μέτα τόνισε τον καίριο ρόλο που έχουν οι Αλβανοί στις καλές σχέσεις των δύο χωρών και διαβεβαίωσε την απόλυτη υποστήριξη της Αλβανίας στη βελτίωση της θέσης τους στο Μαυροβούνιο.


Τα προβλήματα των Σκιπτάρων στο Μαυροβούνιο έχουν επιλυθεί περισσότερο στον οικονομικό τομέα από εκείνο της ένταξής τους στη δημόσια διοίκηση που απέχει από τον επιθυμητό στόχο, όπως επισημαίνεται.


Τα προβλήματα αυτά έχουν οδηγήσει σε μαζικές μεταναστεύσεις, που αποτελεί απειλή για την παρουσία των Αλβανών στις εθνοτικές τους περιοχές στο Μαυροβούνιο. 

Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου των Σκιπτάρων,  Φαΐκ Νίκα, δήλωσε ότι όλα αυτά συζητήθηκαν στη συνάντηση με τον πρόεδρο Μέτα, προκειμένου να εργασθούν το συντομότερο δυνατόν για να βρεθούν οι σωστές λύσεις για να μην φεύγουν οι Αλβανοί από τις περιοχές αυτές.


Ο ίδιος επεσήμανε ότι κάνει προσπάθειες ώστε στις τοπικές εκλογές της 3ης Μαρτίου στην πόλη Ούλτσιν να έχει καλά αποτελέσματα για τους Σκιπτάρους.

Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη Αλβανού προέδρου στην πόλη Ούλτσιν και τονίζεται ότι οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται στο υψηλότερο, ιστορικά, επίπεδο και αυτό πρέπει να εκτιμηθεί και να δώσει ελπίδα για τη βελτίωση της θέσης των Αλβανών που ζουν στο Μαυροβούνιο, σύμφωνα με την αλβανική ιστοσελίδα της «Ulcinj».



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr