Τουρκία: Το Κρατικό Βαλκανικό Κέντρο Στρατηγικών Ερευνών της Σμύρνης



Ιανουάριος 2, 2019. 17:30

Ο βουλευτής του κυβερνητικού κόμματος AKParti, Ριφάτ Σαΐτ (φωτό στο κέντρο) και συγχρόνως πρόεδρος του Κρατικού Κέντρου Βαλκανικών Ερευνών ( τουρκικά: BASAM),  σε συνέντευξή του  στο τηλεοπτικό κανάλι  του διαδικτύου ‘Ege Telgraf ‘ αναφέρθηκε στους λόγους ίδρυσης αυτού του Κέντρου.

Όπως είπε, στη Σμύρνη περίπου 1,5 εκατομμύριο κάτοικοι  είναι ‘μετανάστες από τα Βαλκάνια’ και αυτό οδήγησε στη δημιουργία ενός στρατηγικού ερευνητικού κέντρου για τις χώρες των Βαλκανίων».


«Δημιουργήσαμε  το BASAM με δημοσιογράφους και ακαδημαϊκούς φίλους μας, εξετάζουμε προσεκτικά τις βαλκανικές χώρες, με προτεραιότητα τα συμφέροντα του κράτους μας για να έχει κέρδη και προετοιμάζουμε  οποιαδήποτε παρουσία μας εκεί», είπε.


Ο Ριφάτ Σαΐτ δήλωσε ότι πάντοτε βρίσκεται στη διάθεση του τουρκικού λαού και μέσω της εφημερίδας που διευθύνει το «Βαλκανικό Ημερολόγιο» [«Balkan Günlüğü»] βρίσκεται πάντοτε κοντά στους πολίτες.


«Προσπαθώ να είμαι κοντά στους πολίτες μέσω των κειμένων και των άρθρων μου και ας πηγαίνω συχνά στα Βαλκάνια, πρέπει να είμαι πάντοτε ενήμερος ως προς τα καθήκοντα μου».


«Στη Σμύρνη το 40% του πληθυσμού είναι μετανάστες από τα Βαλκάνια. Αυτή είναι κατάσταση, σκεφτήκαμε κάτι να κάνουμε για τα Βαλκάνια, ιδρύσαμε το Βαλκανικό Κέντρο Στρατηγικών Ερευνών  για να έχουμε άμεση επαφή με το κοινό, είπε.


balkangunlugu.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr