Η διοίκηση του Τραμπ χαιρετίζει τα σχέδια εκσυγχρονισμού του Βουλγαρικού Στρατού



Ιανουάριος 9, 2019. 09:26


Η διοίκηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ χαιρετίζει τα σχέδια για τον εκσυγχρονισμό των βουλγαρικών ενόπλων δυνάμεων και περιμένει την επερχόμενη επιλογή των νέων πολεμικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων, όπως ανακοίνωσε  η αμερικανική πρεσβεία στη Σόφια.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να συνεργασθούν με τη βουλγαρική κυβέρνηση για να καθορίσουν τις τελικές παραμέτρους της πιθανής πώλησης των F-16, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις επιχειρησιακές απαιτήσεις του προϋπολογισμού, προσφέροντας ταυτόχρονα εξαιρετικές επιχειρησιακές δυνατότητες.


«Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα F-16 Block που προσφέρονται στη Βουλγαρία έχουν τον καλύτερο συνδυασμό τιμών, ικανοτήτων μάχης και αμοιβαίας συμβατότητας με άλλες αεροπορικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

 Εάν τα F-16 Block επιλεχθούν από τη Βουλγαρία θα εξυπηρετήσουν αποτελεσματικά και αξιόπιστα τη Βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία για πολλές δεκαετίες», αναφέρει η Πρεσβεία.


Η αγορά των F-16 Block 70 από τη Βουλγαρία θα δώσουν τη δυνατότητα στη Βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία να προστατεύει αξιόπιστα τον βουλγαρικό εναέριο χώρο και να συμμετάσχει σε επιχειρήσεις με το ΝΑΤΟ και άλλες αεροπορικές δυνάμεις, οπλισμένη με τα F-16, συμπεριλαμβανομένων όλων  των γειτονικών χωρών της Βουλγαρίας. Η αγορά των μαχητικών F-16 Block 70 θα δώσει  τη δυνατότητα μιας μακροπρόθεσμης προοπτικής και συνεργασίας με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και άλλων αεροπορικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε αναμονή των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση της Βουλγαρίας για την προώθηση αυτής της απόφασης, αναφέρει η ανακοίνωση.


rus.bg


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr