Η νέα συνοριακή διέλευση Σκοπίων- Ελλάδας θα είναι έτοιμη σε 4 χρόνια




 Φεβρουάριος 12, 2019. 18:19


Ομάδες εργασίας σε τεχνικό επίπεδο από τα Σκόπια και την Ελλάδα, καθώς και της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Σκόπια, συναντήθηκαν σήμερα για να συζητήσουν τις προπαρασκευαστικές δραστηριότητες για το άνοιγμα της νέας διέλευσης  Μάρκοβα Νόγκα προς τον δήμο Λαιμός στην περιοχή των Πρεσπών.


Η συνάντηση επιβεβαίωσε την πρόθεση των δύο χωρών στην υλοποίηση αυτού του στρατηγικού σχεδίου, για να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν προς το συμφέρον των  πολιτών και των δύο πλευρών των συνόρων. 

Κονδύλια για την κατασκευή του μεθοριακού σταθμού θα αντληθούν  από το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας πΓΔΜ και Ελλάδας, ύψους 4 εκατομμυρίων και η αποπεράτωση του έργου θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2023.


Το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων προετοιμάζει ήδη το βασικό έγγραφο που σύμφωνα με τους κανόνες του διασυνοριακού προγράμματος είναι τριμερές, μεταξύ της πΓΔΜ, της Ελλάδας και της Αλβανίας.


Η Αλβανία συμμετέχει επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση εκτιμά ότι η διέλευση των συνόρων θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής στην οποία περιλαμβάνεται και η Αλβανία.


makfax.com.mk 



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr