Ο πρόεδρος Αλβανίας στις ΗΠΑ ζήτησε την υποστήριξη του Γερουσιαστή Έλιοτ Ένγκελ



Φεβρουάριος 7, 2019. 15:34

Τίρανα/Ουάσιγκτον.

Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, συναντήθηκε, μεταξύ των άλλων, και με τον γερουσιαστή Έλιοτ Ένγκελ που είναι πρόεδρος στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου,  με αίτημα να υποστηρίξει το Κοσσυφοπέδιο για την οριστικοποίηση της συμφωνίας με τη Σερβία.



«Είχα μια συνάντηση με το μέλος του Κογκρέσου Ένγκελ, από τον οποίο ζήτησα να δείξει ιδιαίτερη προσοχή στο Κοσσυφοπέδιο γιατί είναι μια σημαντική στιγμή για την οριστικοποίηση της συμφωνίας με τη Σερβία», είπε ο Μέτα, σύμφωνα με την ραδιοτηλεόραση της Αλβανίας.


Ο Αλβανός πρόεδρος  δήλωσε ότι προσδοκά σε μια συμφωνία «που θα είναι βιώσιμη, μακροπρόθεσμη και θα φέρει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή».


Επίσημες πηγές από την προεδρία λένε ότι ο γερουσιαστής Ένγκελ διαβεβαίωσε τον πρόεδρο Μέτα για τη δέσμευσή του να υποστηρίξει τα επερχόμενα επιτεύγματα στην περιοχή χάρη στη δέσμευση των ΗΠΑ για την ειρήνη και την ελευθερία.


Ο πρόεδρος Μέτα ανέφερε επίσης ότι ο Ένγκελ θα συνεχίσει  τη δέσμευσή του να επηρεάζει την προσοχή της αμερικανικής κυβέρνησης, όχι μόνο στις διμερείς σχέσεις, αλλά, κυρίως στις ευρωατλαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή.


Ο Έλιοτ Ένγκελ είναι μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος  και πολιτικός αντίπαλος του νυν προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr