Αμερικανός στρατηγός ακύρωσε την επίσκεψη στο Κοσσυφοπέδιο λόγω των δασμών



Φεβρουάριος 10, 2019. 19:19

Πρίστινα.

Η άρνηση του πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι, να αναστείλει τη δασμολόγηση των προϊόντων από τη Σερβία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, είχε αποτέλεσμα την ακύρωση της επίσκεψης στην Πρίστινα του διοικητή της Εθνικής Φρουράς Αϊόβας υποστράτηγου Τίμοθι Όρα, όπως αναφέρει η σερβική ‘Politika’.



Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι της πρεσβείας έχουν ενημερώσει τον Διοικητή της Δύναμης Ασφάλειας Κοσσυφοπεδίου, Ραχμάν Ράμα, ότι ακυρώθηκε η επίσκεψη του Αμερικανού στρατηγού που είχε προγραμματισθεί για τις 16 και 18 Φεβρουαρίου για την 11η επέτειο της μονομερούς διακήρυξης της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.


Η επιστολή προσθέτει ότι η ακύρωση της επίσκεψης «είναι αποτέλεσμα της έκφρασης δυσαρέσκειας για την απόφαση της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου.


Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του διοικητή Ραχμάν  Ράμα, ο στρατιωτικός ακόλουθος της αμερικανικής πρεσβείας, υποστράτηγος Κρίστιαν Κόνορ, προειδοποίησε ότι οι επισκέψεις κατάρτισης και εκπαίδευσης των στρατιωτικών ενδέχεται να ακυρωθούν  στη διάρκεια του έτους, εάν η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου δεν σκέφτεται να άρει τους παράλογους δασμούς των προϊόντων, ένα μέτρο που επηρέασε αρνητικά το διάλογο Πρίστινα-Βελιγραδίου.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr