Ο Μπορίσοφ θέλει μηδενική φορολόγηση μεταξύ Βουλγαρίας και Σκοπίων



Φεβρουάριος  4, 2019. 20:29

Σόφια.

Με τα Σκόπια,  θα εργασθούμε για μηδενική φορολόγηση μεταξύ των δύο χωρών. Αυτό ανακοινώθηκε στην κοινή ενημέρωση  των δύο πρωθυπουργών Βουλγαρίας και Σκοπίων, Μπόικο Μπορίσοφ και Ζόραν Ζάεφ.


Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι ο κύκλος εργασιών μεταξύ της Βουλγαρίας και της πΓΔΜ ανέρχεται στα 605 εκατομμύρια.


«Εάν οι συντελεστές υποχωρήσουν στο μηδέν μεταξύ της Βουλγαρίας και της «Μακεδονίας» το εμπόριο θα ανέλθει στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ», είπε ο Μπορίσοφ.


Ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας τη βουλγαρική προεδρία στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είπε ότι η βουλγαρική προεδρία θα μείνει στην ιστορία γιατί έθεσε στο τραπέζι την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων.


Εξήρε τη συνεννόηση στα Βαλκάνια,  λέγοντας ότι κανείς δεν πίστευε ότι μέσα ένα χρόνο θα μπορούσε να επιτευχθούν δύο σημαντικές συνθήκες, η μία μεταξύ Βουλγαρίας και Σκοπίων και η άλλη μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων.


Πρόσθεσε ακόμη «θα ζητήσουμε την επικύρωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Πρωτοκόλλου για την ένταξη της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ», όπως χαρακτηριστικά είπε.


Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης προς τους δημοσιογράφους υπογράφηκε ένα πρόγραμμα «Πολιτιστικής Συνεργασίας» μεταξύ Βουλγαρίας και της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας».



news.bg



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr