Γενική επίθεση της αντιπολίτευσης κατά του Έντι Ράμα- μέσα και έξω από την Αλβανία



Φεβρουάριος 22, 2019. 16:58

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος στην Αλβανία, Λουλζίμ Μπάσα σήμερα το πρωί στη Βιέννη είχε συναντήσεις με ανώτερους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών και αμερικανικών χωρών.



Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ ανακοίνωσε την κατάσταση στην Αλβανία  όπως περιγράφηκε  από τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπάσα, ο οποίος παραβρίσκονταν ως επισκέπτης.


Συγκεκριμένα  το ΕΛΚ αναφέρθηκε  στις δηλώσεις του Λουλζίμ Μπάσα ο οποίος τόνισε  την ανησυχητική κατάσταση στην Αλβανία, τις διαδηλώσεις κατά της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, τη διαφθορά, τη διακίνηση ναρκωτικών  και τις αντιδημοκρατικές εξελίξεις.


Ο σκοπός αυτών των συναντήσεων του Μπάσα στη Βιέννη ήταν να εξηγήσει την πολιτική κατάσταση στην Αλβανία, ενώ θα μεταβεί και στη Γερμανία, όπου θα συναντηθεί με αξιωματούχους του CDU/CSU.


 Στο μεταξύ σήμερα, Αλβανοί πολίτες προσπάθησαν να μπλοκάρουν την εθνική οδό Τελεπελένι- Αργυρόκαστρο , από όπου θα περνούσε ο  πρωθυπουργός Έντι Ράμα. 


Στη διαμαρτυρία αυτή παραβρίσκονταν ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος  Τριτάν Σέχου, που δήλωσε ότι οι πολίτες διαμαρτύρονται για τη φτώχεια που υπάρχει, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «Ο Ράμα φοβάται τους πολίτες και προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τις μπλε στολές (των αστυνομικών)».


Στο σημείο υπήρχαν ισχυρές δυνάμεις αστυνομικών που εμπόδιζαν του πολίτες να κλείσουν το δρόμο.


Ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα ανέφερε σήμερα ότι η κατάσταση στην Αλβανία έχει φθάσει στα όρια του πραξικοπήματος.


Σύγκρινε τη δυσαρέσκεια των πολιτών με εκείνη του 1991.


«Το 1991 στην πραγματικότητα το ποσοστό των δυσαρεστημένων πολιτών ήταν πολύ υψηλότερο, και ένα μέρος αυτού είχε καθοδηγηθεί. Σήμερα υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες πολίτες που ψήφισαν τον Έντι Ράμα και το έχουν μετανιώσει. Αυτός είναι ο πιο επικίνδυνος ηγέτης μετά τον Ενβέρ Χότζα», είπε ο Μπερίσα.


opinion.al, politiko.al, lapsi.al, 


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr