Υποψήφια πρόεδρος Σκοπίων: «Το ζήτημα του ονόματος δεν έχει κλείσει»



Φεβρουάριος 22, 2019. 22:23

Η καθηγήτρια Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα –Ντάβκοβα, που υποστηρίζεται από VMRO-DPMNE στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου, απαντώντας σε ερωτήσεις του MakFax,  σχετικά με τις πολυάριθμες  δημόσιες αντιδράσεις  που κυμαίνονται από ομιλίες μίσους και σεξισμό μέχρι την εμφάνισή της, και το πώς είναι δυνατόν μια υποψήφια πρόεδρος  του VMRO-DPMNE να έχει υπάρξει πρώην υπουργός στη σοσιαλιστική  κυβέρνηση του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, είπε ότι:


…δεν συνδέεται με κανένα πολιτικό κόμμα και ότι  εδώ και χρόνια έχει αποστασιοποιηθεί από τα κόμματα.


«Ήμουν σε κάποιο κόμμα παλαιότερα, όχι τώρα. Από το 1994 είδα την πολιτική από μέσα και κατάλαβα ότι αυτή δεν είναι η ζωή  μου», δήλωσε η καθηγήτρια η οποία είναι μέλος της Open Society του Τζόρτζ Σόρος στα Σκόπια.


Ερωτηθείσα εάν θα έκανε κάτι διαφορετικό εάν εκλεγόταν  πρόεδρος και εάν  θα έδειχνε ξεκάθαρα την αποδοκιμασία της στη Συμφωνία των Πρεσπών, η Σιλιάνοφσκα  είπε ότι νομικά είναι υποχρεωμένη να αποδεχθεί τη συμφωνία, αλλά και ότι «το ζήτημα δεν έχει ακόμη κλείσει».



expres.mk

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr