Ιταλικό κανάλι- RAI 2: Με τα χρήματα των ναρκωτικών στην Αλβανία αγοράζουν ψήφους


Φεβρουάριος 23, 2019. 08:38

Η ιταλική κρατική τηλεόραση RAI2 έχει κάνει ένα ρεπορτάζ στην Αλβανία που αναφέρεται  στο εμπόριο ναρκωτικών -από τις αλβανικές καλλιέργειες στην Ιταλία.


Ο Ιταλός δημοσιογράφος Λεονάρντο Ζελίνο αποκάλυψε, επίσης, μια λεπτομέρεια από έναν χονδρέμπορο αλβανικής μαριχουάνας , ο οποίος ισχυρίσθηκε ότι τα χρήματα  που αποκτήθηκαν  με τα ναρκωτικά πήγαν στην αγορά ψήφων στις περασμένες εκλογές. Το χρονικό μεταδόθηκε στο πρόγραμμα ειδήσεων του TG2.


Παρουσιαστής

Μετά από τις διαμαρτυρίες στην Αλβανία εναντίον της κυβέρνησης, η  οποία κατηγορείται για αναφορές σε εγκλήματα, ο απεσταλμένος μας, Λεονάρντο Ζελίνο, μπήκε στα άδυτα ενός εμπόρου ναρκωτικών και όπλων.


 ( Μιλάει ένα άτομο που κρατά ένα Καλάσνικοφ)


«Τα γάντια δεν αφήνουν δακτυλικά αποτυπώματα, όταν χρησιμοποιούμε ένα Καλάσνικοφ. Χρησιμοποιούμε το όπλο για να προστατεύσουμε τα εμπορεύματα και να σκοτώσουμε ανθρώπους, αν χρειαστεί. Τα αγοράσαμε με 150 ευρώ το ένα  και στη συνέχεια τα πουλάμε στην Ιταλία με 4-5 χιλιάδες ευρώ»


Ο Ίγκλι δεν πουλά όπλα. Κάνει ‘επιχείρηση’, κυρίως με το χόρτο, είναι καλλιεργητής μαριχουάνας. 


Για να φθάσουμε στο σπίτι του Ίγκλι, συναντάμε αρχικά τον διαμεσολαβητή και πηγαίνουμε κατά μήκος της ακτής περίπου 30 χιλιόμετρα για το Σιγιάκ (κοντά στο Δυρράχιο). 

Η περιοχή φρουρείται, πρέπει να βγάλουμε την κουκούλα από το κεφάλι και να απενεργοποιήσουμε την κάμερα μέχρι να φθάσουμε στο σπίτι του Ίγκλι.


«Εδώ υπάρχουν 10 κιλά. Όταν έρθει ο αγοραστής, του επιτρέπουμε να το δοκιμάσει. Αν του αρέσει, θα πάω στην αποθήκη και θα του φέρω όσα κιλά θέλει».


Είναι απίθανο να δούμε την αποθήκη, μου λένε, αφού ο έλεγχος της αστυνομίας στην περιοχή, τον περασμένο χρόνο ήταν εξονυχιστικός.


«Αυτό το εμπόρευμα θα πάει στη χώρα σας, την Ιταλία».


Το Σιγιάκ είναι η περιοχή των Αβντουλάι, των σούπερ διακινητών, που έχουν συλληφθεί αρκετές φορές,  με τους οποίους μίλησα στο τηλέφωνο και ανέφεραν ότι πριν από τις εκλογές του 2017 είχαν εξαγορασθεί ψήφοι.


Ένας από τους αδελφούς Avdylaj, αναφέρθηκε από την εκπομπή της Φωνής της Αμερικής, που είναι επίσημο όργανο των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν του δόθηκε χάρη από τον Βανγκιούς Ντάκο, δήμαρχο του Δυρραχίου και περιφερειακό γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κόμματος που κυβερνά τη χώρα.


Ο φάκελος παρακολούθησης της υπόθεσης σταμάτησε στη Γενική Εισαγγελία εδώ και δύο χρόνια, λόγω της φερόμενης σχέσης με τους εμπόρους ναρκωτικών, για τους  οποίους μιλά τώρα η αντιπολίτευση.


«Φυσικά, η μαριχουάνα- χρήματα, χρήματα- η κυβέρνηση αγοράζει την εξουσία»


Έτσι έγινε στις τελευταίες εκλογές; ρωτάω


«Ναι, όπως ακριβώς θα γίνει και με τις επόμενες εκλογές».


lapsi.al


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr