Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019

Αλβανία: Ο διεθνής παράγοντας ζητά από τον Ράμα να ακυρώσει τη σύνοδο στη Συνέλευση- φόβοι για βίαΤο σενάριο του σκοπιανού κοινοβουλίου φοβούνται οι ξένες δυνάμεις με την αυριανή διαδήλωση της αντιπολίτευσης στα Τίρανα


Φεβρουάριος 20, 2019. 18:26

 Τίρανα.

Ο διεθνής παράγοντας προσπαθεί  να αποφύγει ένα πιθανό σενάριο βίας κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας της αντιπολίτευσης την Πέμπτη.


Οι διαπιστευμένοι πρέσβεις στα Τίρανα, τις τελευταίες ημέρες δεν αρκούνται στο να απευθύνουν εκκλήσεις στην αντιπολίτευση για να αποφευχθούν πράξεις βίας στη διαμαρτυρία, αλλά προέβησαν και σε συγκεκριμένα αιτήματα προς την κυβέρνηση της πλειοψηφίας.


Πληροφορίες αναφέρουν  ότι οι διπλωμάτες ζήτησαν από τον Πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, να ακυρώσει την αυριανή κοινοβουλευτική συνεδρίαση, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε ένταση ή πράξη βίας.


Σύμφωνα με τους πρέσβεις, η ακύρωση της συνεδρίασης στο Κοινοβούλιο θα μείωνε τις εντάσεις και θα ήταν ένας από τους τρόπους αποφυγής σεναρίων σύγκρουσης.


Ωστόσο, παρά τις εκκλήσεις, μέχρι αυτήν τη στιγμή, η πλειοψηφία είναι αποφασισμένη να πραγματοποιήσει τη συνεδρίαση.


 Το μόνο προφανές είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος για την σύγκλιση της ολομέλειας, αν και συνήθως οι ειδοποιήσεις γίνονται ακόμη και πριν από τη συνεδρίαση.


Πάντως, ο  ίδιος ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, πριν από λίγες ημέρες δήλωσε ότι η αντιπολίτευση σκοπεύει να εφαρμόσει το σενάριο του κοινοβουλίου των Σκοπίων.


Τον Απρίλιο του 2017, το κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας  έζησε πράξεις βίας άνευ προηγουμένου από εξτρεμιστές υποστηρικτές του Νίκολα Γκρούφσκι, VMRO-DPMNE.


Είχαν ανοίξει οι πόρτες του Κοινοβουλίου από τον πρώην πρωθυπουργό Γκρούεφσκι και όρμηξε μέσα πλήθος χτυπώντας ανελέητα τους βουλευτές του SDSM  και  των αλβανικών κομμάτων. 

Μεταξύ των τραυματισμένων υπήρξαν και βαριά χτυπημένοι όπως ο Αλβανός βουλευτής Ζιγιαντίν Σέλα από τη «Συμμαχία για τους Αλβανούς».


lapsi.al


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr