Το Βουλγαρικό Κοινοβούλιο επικύρωσε το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ


Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου των Σκοπίων, Ταλάτ Τζαφέρι με την Βουλγάρα ομόλογό του, Τσβέτα Καραγιάντσεβα


Φεβρουάριος 20, 2019. 17:36

Σόφια.

Ομόφωνα, με τους 140 βουλευτές που βρίσκονταν στην αίθουσα συνεδριάσεων, η Βουλγαρία επικύρωσε το Πρωτόκολλο Προσχώρησης για ένταξη της  Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.



Η σύνοδος της ολομέλειας πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία της βουλγαρικής αντιπολίτευσης, η οποία μποϊκοτάρει το Κοινοβούλιο λόγω αλλαγών στον εκλογικό νόμο.


 Η επικύρωση άρχισε με χαιρετισμό και συγχαρητήρια από την υπουργό Εξωτερικών, Εκατερίνα Ζαχαρίεβα προς στην κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρόεδρο του κοινοβουλίου των Σκοπίων, Ταλάτ Τζαφέρι.


Υπήρξαν και αντιδράσεις


Η επικύρωση όμως δεν ήταν χωρίς αντιρρήσεις των κομμάτων της εθνικιστικής συμμαχίας των Ενωμένων Πατριωτών, ο αρχηγός της οποίας ( Κρ. Καρακατσάνοφ)  ζήτησε πρόσφατα την πρόσθεση ενός παραρτήματος στη Συμφωνία  για τις Σχέσεις Καλής Γειτονίας, διότι όπως ισχυρίσθηκε γίνεται από τους Σκοπιανούς οικειοποίηση της βουλγαρικής ιστορίας.


«Κανείς, εκεί στη Βόρεια Μακεδονία, δεν πρέπει να ντρέπεται με κανέναν τρόπο, να λέει ότι έχει βουλγαρική συνείδηση», είπε ο Βόλεν Σιντέροφ, αρχηγός του κόμματος ‘Ατάκα’.


«Οι άνθρωποι που αισθάνονται ότι είναι Βούλγαροι καταπιέζονται,  υπήρξε προς αυτούς μεγάλη άρνηση και τα δικαιώματά τους παραβιάστηκαν», δήλωσε  και ο Βαλέρι Σιμενόφ, επικεφαλής του ‘Εθνικού Μετώπου για τη Διάσωση της Βουλγαρίας’.


«Το ΝΑΤΟ έχει γίνει πραγματικότητα για μας, αν και φαινόταν ότι το status quo δεν επρόκειτο ποτέ να μετακινηθεί από το νεκρό σημείο», δήλωσε ο Ταλάτ Τζαφέρι μετά τη συνάντηση με τη Βουλγάρα ομόλογό του Τσβέτα Καραγιάντσεβα.



kanal3.bg , kanal5.com.mk,
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr