Σκόπια: Το VMRO-DPMNE πρότεινε καθηγήτρια ως υποψήφια στις προεδρικές εκλογές




Φεβρουάριος 16, 2019. 21:16

Σκόπια.

Στο συνέδριο του VMRO-DPMNE  στη Στρούγκα εξελέγη η καθηγήτρια Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα με 408 από τους 519 ψήφους, ως υποψήφια πρόεδρος,  στις προεδρικές εκλογές της άνοιξης.



Η Σιλιάνοφσκα  απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι το Συνέδριο ήταν μια φάρσα και ότι είχε προταθεί εκ των προτέρων, είπε:


«Καταρχήν είμαι δημοκράτισσα και αγωνίζομαι για  την ελεύθερη έκφραση και την ελεύθερη βούληση. Δεν αποδέχομαι ψευδείς εκλογές αν δεν είναι δημοκρατικές. Αν ήταν έτσι, δεν θα είχα υποβάλει αίτηση», είπε η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου ‘Ιουστινιανός’ των Σκοπίων, σύμφωνα με το πρακτορείο  Makfax.


Επεσήμανε ότι εάν δεν υπήρχε ένα κόμμα να την υποστηρίξει, θα υπήρχε, όπως είπε,  μια πολιτική τάση και ευχαρίστησε το VMRO-DPMNE που την υποστήριξε ως ανεξάρτητη υποψήφια πρόεδρος.


Ερωτηθείς επίσης η Σιλιάνοφσκα εάν θα εξετάσει την πρόταση του SDSM για έναν συναινετικό πρόεδρο, δήλωσε:


«Εάν θέλουν έναν συναινετικό πρόεδρο δεν θα είχα πρόβλημα να δεχθώ. Αλλά αυτό που σκέφτονται για συναινετικό πρόεδρο δεν αφορά εμένα. Η συναίνεση προϋποθέτει ότι ο πρόεδρος θα είναι ανεξάρτητος πολίτης και όχι πολιτικός», απάντησε.


Ερωτηθείσα εάν θα ορκιστεί υπό τον ύμνο της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και εάν θα αποδεχθεί αυτό το όνομα του κράτους, η Σιλιάνοφσκα είπε ότι δεν είναι πολιτικός, αλλά καθηγήτρια και ότι η θέση της στο θέμα αυτό είναι γνωστή στο κοινό.


Τόνισε ότι εάν η θέση της συμπίπτει με το κόμμα, στην περίπτωση αυτή θα στηρίξει μια πολιτική απόφαση.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr