Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019

Η Βοσνία κατηγορεί την Κροατία ότι τοποθέτησε όπλα και εκρηκτικά στα τζαμιά της


Μάρτιος 17, 2019. 22:34

Οι σχέσεις Κροατίας-Βοσνίας έχουν διαταραχθεί πρόσφατα από αναφορές ότι οι αρχές του Ζάγκρεμπ έχουν τοποθετήσει όπλα και εκρηκτικά σε τζαμιά του Σαράγεβο,  ένα γεγονός που θεωρείται ευρέως  ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο μετά το τέλος του πολέμου της Βοσνίας.


Η πολύ γνωστή εφημερίδα της Βοσνίας ‘Ζουρνάλ’ αποκάλυψε πρόσφατα ότι οι πράκτορες της Κροατίας  με τη βοήθεια διπλωματών τους στο Σαράγεβο, προσπάθησαν να αποδείξουν ότι η Βοσνία/Ερζεγοβίνη είναι «έδαφος της ριζοσπαστικής ισλαμικής τρομοκρατίας».


 Ο υπουργός ασφαλείας της Βοσνίας, Ντράγκαν Μέκιτς δήλωσε ότι η Κροατία εμπλέκεται σε σοβαρές πράξεις υβριδικού πολέμου όχι μόνο στο Σαράγεβο αλλά σε ολόκληρη την περιοχή.


Οι συνέπειες αυτού του σκανδάλου στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών εξακολουθούν να είναι τεταμένες, αλλά αν επιβεβαιωθεί η έρευνα της εφημερίδας «Zurnal», το θέμα αυτό είναι πιθανόν να αποκτήσει διεθνή εμβέλεια.


Η ετικέτα των μουσουλμάνων της Βοσνίας ως τρομοκράτες από την Κροατία, είναι σύμφωνα με τον υπουργό Μέκιτς μια καλή ένδειξη της προσπάθειας που οργανώθηκε για την δυσφήμιση της Βοσνίας.


gazetasi.al


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr