Σερβική πρωτοβουλία για ταχύτερη διέλευση των συνόρων



Μάρτιος 15, 2019. 20:01

Η αναπληρώτρια πρωθυπουργός και υπουργός  Μεταφορών, Ζοράνα Μιχαΐλοβιτς δήλωσε ότι  θα ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για τις χώρες της περιοχής να σχηματίσουν από κοινού σημεία διέλευσης των συνόρων, με στόχο να επιταχυνθεί η ροή της κυκλοφορίας μεταξύ των χωρών.



«Παρουσιάζεται ένα σοβαρό πρόβλημα στην αναμονή των συνόρων κατά τη θερινή και χειμερινή περίοδο, επειδή υπάρχουν περισσότερα αυτοκίνητα που διέρχονται από τη Σερβία.


Μόνο από το διάδρομο 10 πέρασαν  55 εκατομμύρια οχήματα πέρυσι, 20 εκατομμύρια περισσότερα από το 2014, και φέτος περιμένουμε να περάσουν 60 εκατομμύρια οχήματα σε όλη τη Σερβία», είπε η Μιχαΐλοβιτς.


Κοινές διελεύσεις θα γίνουν με τη Βοσνία &Ερζεγοβίνη, τη Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο, αλλά το πρόβλημα είναι με τα κράτη μέλη της ΕΕ.


«Θα συζητήσουμε την πρωτοβουλία με τις αρχές της Κροατίας και της Ουγγαρίας, ώστε να συμφωνήσουν σε μια κοινή διέλευση των συνόρων, προκειμένου να επιταχυνθεί η ροή των αγαθών και των ανθρώπων και για να επιλυθούν όλα τα μη φυσικά εμπόδια», τόνισε η Μιχαΐλοβιτς.


tv21.tv


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr