Αμερικανική πρεσβεία: Η Αλβανία έχει νόμιμη κυβέρνησηΜάρτιος 15, 2019. 21:36

Αν και έχουν απομείνει λίγες ώρες για την αυριανή διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης, η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Τίρανα, αναφέρει ότι η βία και οι καταστροφές της δημόσιας περιουσίας είναι παράνομες.


Προσθέτει ότι η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο της Αλβανίας είναι νόμιμες και διεθνώς αναγνωρισμένες.«Αν και οι ειρηνικές διαμαρτυρίες αποτελούν βασικό πυλώνα της Δημοκρατίας, η υποκίνηση ή η διάπραξη βίαιων πράξεων, συμπεριλαμβανομένης της καταστροφής δημόσιας περιουσίας, είναι παράνομες.


Καλούμε όλους τους παράγοντες της δημοκρατίας της Αλβανίας να ασκήσουν την επιρροή τους στη διαδήλωση της 16ης Μαρτίου.


Η πρεσβεία των ΗΠΑ θεωρεί νόμιμα εκλεγμένη την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο της Αλβανίας μέσω των διεθνώς αναγνωρισμένων εκλογών του 2017.


»Εκτιμούμε το καλό έργο που επιτελέστηκε στην εφαρμογή της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης στην Αλβανία, καθώς και την πρόοδο στην καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος. Πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά»


Η αμερικανική πρεσβεία ζητάει επίσης την επιστροφή των βουλευτών που παρέδωσαν την έδρα τους και να εργασθούν για το μέλλον της χώρας τους.


«Υποστηρίζουμε όλους όσους εξακολουθούν να εμπλέκονται  στη δημοκρατική διαδικασία στο Κοινοβούλιο, έτσι ώστε η Αλβανία να συνεχίσει να κινείται προς την ένταξη στην ΕΕ», σημειώνεται.


zjarr.tv


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr