Σάββατο, 9 Μαρτίου 2019

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ προετοιμάζουν στρατηγική για την καταπολέμηση της Ρωσίας στα ΒαλκάνιαΜάρτιος 9, 2019. 20:03

Η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες ετοιμάζουν μια στρατηγική για να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία στα Βαλκάνια, αναφέρει ο αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Ευρώπη και την Ευρασία, Μάθιου Πάλμερ, όπως αναφέρει στο πρακτορείο Sputnik στη σερβική γλώσσα.


Ο Πάλμερ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν να διατηρήσουν τη σταθερότητα στην περιοχή, ενώ η Ρωσία θέλει μόνο να «φέρει το χάος».


Ο ίδιος κατά την επίσκεψή του στην Κροατία, σύμφωνα  με το Bloomberg, δήλωσε ότι η Ρωσία επίμονα προσπαθεί  να διαταράξει τη συμφωνία που έχει επιτευχθεί πρόσφατα  από την Ελλάδα με τη Βόρεια Μακεδονία και να ‘εξοργίσει’ τους  Σέρβους στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη.


«Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εταίροι μας επιθυμούν ειρήνη βάσει νόμων και διαφάνειας, η Μόσχα θέλει το χάος και τη δυσπιστία,  πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.


Επαναβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν το Κοσσυφοπέδιο να καταργήσει τους δασμούς στα Σερβικά προϊόντα, ώστε να ξαναρχίσει ο διάλογος με το Βελιγράδι.


sitel.com.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr