Βουλγαρία: Τα πολυτελή διαμερίσματα προκαλούν σειρά παραιτήσεων στην κυβέρνηση



Μάρτιος 27, 2019. 16:16

Σόφια.

Ακολουθεί σειρά παραιτήσεων των μελών της βουλγαρικής κυβέρνησης που εμπλέκονται, στα λεγόμενα ‘πολυτελή διαμερίσματα’, σκάνδαλο που ξέσπασε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, όταν έγινε γνωστό ότι η κατασκευαστική εταιρεία «Artex» πώλησε σε βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης του κεντροδεξιού συνασπισμού Γκέρμπ, πολυτελή  διαμερίσματα στην περιοχή Ίζτοκ στη Σόφια, με τιμές πολύ χαμηλότερες από αυτές της αγοράς, όπως αναφέρει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων Φόκους.



Χθες, ο υφυπουργός Ενέργειας Κρασιμίρ Παρβάνοφ ήταν ο τελευταίος στην ουρά των παραιτήσεων, ο οποίος έχει δηλώσει 'καθαρή τη συνείδησή του', ενώ πριν από 9 χρόνια αγόρασε και άλλο διαμέρισμα από την ίδια εταιρεία.

Το περασμένο Σάββατο, η υπουργός Δικαιοσύνης Τσέτσκα Τσάτσεβα παραιτήθηκε, όπως και υφυπουργός Αθλητισμού Βάνια Κόλεβα.


Κατά τη γνώμη του Εισαγγελέα και της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, περιλαμβάνονται, επίσης: ο υπουργός Βεζντί Ρασίντοφ, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Πολιτισμό και ο Τσβετάν Τσβετάνοφ «το δεξί χέρι» του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ, αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του Γκερμπ και αντιπρόεδρος του κόμματος που επιστρέφει αύριο στη Βουλγαρία μετά από επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία «Artex» βρίσκεται υπό έρευνα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μπορίσοφ θα ζητήσει την παραίτηση του Τσβετάνοφ από το αξίωμα.


Οι αναλυτές προβλέπουν ότι ο κατάλογος των εμπλεκομένων πολιτικών δεν θα σταματήσει σε αυτό.


Η εφημερίδα «Ora» υπενθυμίζει ότι το 2017, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία ψήφισε τροποποιήσεις στο νόμο για τον οικοδομικό κανονισμό,  επικρίνοντας την εταιρεία «Artex» που συνέχιζε την οικοδόμηση ενός 34όροφου  κτιρίου στην οικοδομική περιοχή της Σόφιας 'Λόζενετς', μετά τη λήξη της οικοδομικής άδειας.


ata.gov.al


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr