Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019

Εκλογές στην Ουκρανία: Ο κωμικός Ζελένσκι πρόεδρος με πάνω από 70 τοις εκατό!Απρίλιος 22, 2019. 08:05

Κίεβο.


Ο κωμικός Βολοντιμίρ Ζελένσκι κατάφερε να μετατρέψει το σενάριο σε πραγματικότητα: Επί τρεις εποχές έχει παίξει το ρόλο του προέδρου σε μια δημοφιλή τηλεοπτική σειρά, αλλά τώρα πρόκειται πραγματικά να γίνει ο νέος ηγέτης της Ουκρανίας.


Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις εξόδου, μετά το κλείσιμο της κάλπης, τα ποσοστά που πήρε ήταν μεταξύ του 72 και του 74 τοις εκατό.


«Σε όλους τους πολίτες των μετασοβιετικών χωρών, λέω κοιτάξτε μας! Όλα είναι δυνατά!», ήταν τα πρώτα του λόγια.


Ο πρόεδρος της κυβέρνησης  της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο,  χτυπήθηκε ευρέως, σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες παρέμεινε μεταξύ του 25 και του 27 τοις εκατό.


Παραδέχθηκε την ήττα του: «Αφήνω την προεδρία τον επόμενο μήνα», δήλωσε, «αυτό αποφάσισε η πλειοψηφία των Ουκρανών και αποδέχομαι την απόφασή τους», είπε συγχαίροντας τον αντίπαλό του για τη νίκη.


Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι ήταν «ήδη γνωστός ως πρόεδρος», από τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά της Ουκρανίας «Υπηρέτης του Λαού»,  που έπαιζε επί τρία χρόνια ερμηνεύοντας έναν καθηγητή της ιστορίας που εκλέγεται πρόεδρος για να χτυπήσει τη διαφθορά της κυβέρνησης. 

Τώρα, βρίσκεται μπροστά στην πραγματικότητα!, σημειώνει η «repubblica.it».


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr