Δεκάδες νεκροί σε μάχες Κούρδων ανταρτών και τουρκικού στρατού



 Απρίλιος 21, 2019. 22:48

Τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν την Παρασκευή κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων εναντίον (Κούρδων) τρομοκρατών στα τουρκο-ιρακινά σύνορα, αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα.



Έξι στρατιώτες  τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της στρατιωτικής επιχείρηση, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο,  το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας.


Το υπουργείο είχε αναγγείλει ότι σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες, αλλά λίγο αργότερα ανέφερε ότι άλλοι δύο υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο.


Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι τρομοκράτες βομβαρδίστηκαν από μαχητικά αεροσκάφη. Δεν αναφέρεται  το όνομα της οργάνωσης των τρομοκρατών, αλλά ο τουρκικός στρατός συχνά προβαίνει σε επιχειρήσεις εναντίον των ομάδων ανταρτών του PKK στην περιοχή, όπως σημειώνεται από τη Γενί Σαφάκ.


Η τουρκική εφημερίδα Αϊντινλίκ σε σημερινό δημοσίευμα της σημειώνει ότι σε επιχείρηση του τουρκικού στρατού στην περιοχή των συνόρων με  το Ιράκ, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 Κούρδοι αντάρτες.



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr