Κυριακή, 14 Απριλίου 2019

8,4 εκατομμύρια τσιγάρα κατασχέθηκαν στα βουλγαρο-ελληνικά σύνοραΑπρίλιος 14, 2019. 19:21

 Οκτώ εκατομμύρια τετρακόσιες χιλιάδες τσιγάρα κατασχέθηκαν στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κούλατα (-Προμαχώνας)  από τις βουλγαρικές τελωνειακές αρχές σε έλεγχο που έκαναν σε νταλίκα  που ερχόταν από την Ελλάδα.

Αυτό ανακοινώθηκε από τον γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Ιβαΐλο  Ιβάνοφ και τον αναπληρωτή Γενικό Εισαγγελέα Ιβάν Γκέσεφ.


Στην ενημέρωση συμμετείχαν επίσης ο διευθυντής του Γραφείου Τελωνείων Γκεόργκι Κοστόφ και η διευθύντρια της Συνοριοφυλακής Σβετλάν Κιτσίκοφ.


Δεν υπήρχε τίποτε άλλο στο φορτηγό- ολόκληρο φορτίο ήταν γεμάτο με λαθρεμπόριο. 

Την  νταλίκα σταμάτησαν οι Βούλγαροι συνοριοφύλακες κατά την είσοδό του στη Βουλγαρία.


Κατά την ενημέρωση δόθηκαν, επίσης, πληροφορίες σχετικά με μια μεγάλη ποσότητα μαριχουάνας που εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου  Ζλατάρεβο (με τα Σκόπια).


Όπως σημειώνει η βουλγαρική εφημερίδα « 24 ώρες», το όχημα ήταν άδειο, αλλά στο κάτω μέρος του χώρου του φορτίου, πίσω από την καμπίνα του οδηγού, υπήρχε ένα ράφι γεμάτο με σακουλάκια μαριχουάνας.


«Η μαριχουάνα ήταν από το Κοσσυφοπέδιο, υψηλής ποιότητας και πιθανότατα προορίζονταν για την αγορά της Βουλγαρίας. Το φορτηγό ήταν βουλγαρικό με Βούλγαρο οδηγό. Το ‘εμπόρευμα’ ήταν προστατευμένο για ακτίνες ‘χ’», σύμφωνα με τον Ιβαΐλο Ιβάνοφ.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr