Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019

Αλβανία: Τελετή παράδοσης αμερικανικών θωρακισμένων οχημάτωνΦωτό από την αλβανική indeksonline.net

Απρίλιος 4, 2019. 16:29

Τίρανα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν  δωρίσει 37 θωρακισμένα οχήματα στις αλβανικές ένοπλες δυνάμεις. Τα οχήματα είναι ανθεκτικά στις οβίδες και στις νάρκες.Τα θωρακισμένα που είναι τύπου  International MaxxPro MRAP (Mine ResistantAmbushProtected) – αγγλικά στο κείμενο-  θα χρησιμοποιηθούν από τις δομές των Ενόπλων Δυνάμεων μας  που αποτελούν μέρος της συλλογικής άμυνας.

Φωτό από την hapur.al

Στην τελετή παράδοσης αυτών των εξοπλισμών του ΝΑΤΟ, συμμετείχαν η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Όλτα Τζάσκα, η  επιτετραμμένη των ΗΠΑ στη χώρα Leyla Moses-Ones  και ο επικεφαλής του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων ταξίαρχος Μπαρδούλ Κολτσάκου.


Φωτό από την AlsatM


Η υπουργός Άμυνας ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για τη συνεχή βοήθεια που παρέχει στη χώρα και αξιολόγησε ως σημαντική τη δωρεά των 37 θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία θα αυξήσουν τις δυνατότητες και τις επιδόσεις των αλβανικών ενόπλων δυνάμεων.


Τα 37 θωρακισμένα  τα οποία αποτελούν μέρος του  αμερικανικού πακέτου βοήθειας έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς 3-7 στρατιωτών, σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.


Φωτό από την shqiptarja.com
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr