Σερβία: Η συμφιλίωση με τις ΗΠΑ επιλύει τα προβλήματά μας με τους Αλβανούς





Απρίλιος 12, 2019. 22:52

Ο βουλευτής και αναπληρωτής  πρόεδρος του  Κινήματος Δύναμη της Σερβίας, Ντράγκομιρ Κάριτς δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει μεγάλη αλήθεια σε αυτό που λένε ότι η Σερβία πρέπει να συμφιλιωθεί με τους Αμερικανούς και ότι τότε δεν θα έχει πλέον προβλήματα με τους Αλβανούς.


«Θαυμάζω ειλικρινά τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξαντάρ Βούτσιτς, φαντάζομαι τι είδους δυσκολίες αντιμετωπίζει με τις συνομιλίες που κάνει», δήλωσε ο Κάριτς στην τηλεόραση Hepi.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ραμούς Χαραντινάι είπε στην τηλεόραση: «Εμείς δεν διαμορφώνουμε την εξωτερική μας πολιτική, αυτό το κάνει η Αμερική».


« Ο φίλος ο Πατσόλι (σημ. ΥΠΕΞ Κοσόβου) είναι εδώ για να εκτελέσει αυτό λέει η Αμερική. Λέει μια μεγάλη αλήθεια, ότι η Σερβία πρέπει να συμφιλιωθεί με τους Αμερικανούς και ότι δεν θα έχει πλέον προβλήματα με τους Αλβανούς», δήλωσε ο Κάριτς, προσθέτοντας ότι «οι Αλβανοί είναι δύσκολοι διαπραγματευτές, ειδικά γιατί δεν είναι οι ίδιοι διαπραγματευτές…».


Ο Κάριτς πιστεύει στη δυνατότητα μιας κοινής ζωής Σέρβων και Αλβανών, αλλά σημείωσε επίσης ότι «όλοι γνωρίζουν ότι όλα εξαρτώνται από τις μεγάλες δυνάμεις και ιδιαίτερα από τις Ηνωμένες Πολιτείες».


Σημείωσε ότι οι Σέρβοι και οι Αλβανοί βρίσκονται εδώ και αιώνες στην περιοχή και κανείς δεν μπορεί να αλλάξει κανέναν με άλλον γείτονα», ανέφερε το Tanjug.


«Για αυτό,  δεν συμφωνώ με πολλούς πολιτικούς και αναλυτές ότι το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια είναι μια πέτρα γύρω από το λαιμό των Σέρβων.
Μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί και θα το δείξουμε σε όλους. Υπάρχει μόνο μία προϋπόθεση- και αυτό είναι το  λιγότερο που μπορούμε να  κάνουμε για να έχουμε ειρήνη και όχι μια συνεχή σύγκρουση στην περιοχή μας», κατέληξε ο Ντράγκομιρ Κάριτς.


politika.rs


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr