Λιβύη: Μάχες εθνικού στρατού με πολιτοφύλακες στην Τρίπολη



Απρίλιος 7, 2019. 21:52


Οι λιβυκές δυνάμεις του Εθνικού Στρατού συνεχίζουν την προώθησή τους σε όλους τους άξονες  της λιβυκής πρωτεύουσας, Τρίπολη, ως μέρος του σχεδίου για την εκκαθάριση των ένοπλων πολιτοφυλακών.



Αραβικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μάχες άρχισαν σε οικοδομικά τετράγωνα στην πρωτεύουσα.
Όπως αναφέρεται, οι διοικητής των ενόπλων δυνάμεων Χαλίφα Χαφτάρ επιβλέπει προσωπικά τα βήματα της μάχης για την εκκαθάριση της πρωτεύουσας.



Στρατιωτική πηγή, σύμφωνα με την αιγυπτιακή «Rosaelyoussef», οι στρατιώτες του Χαφτάρ αναφέρουν «έχουμε συνεχή επικοινωνία και μας προστάζει να ακολουθούμε  τις διαταγές και προβαίνουμε σε στρατιωτικές ενέργειες και ελέγχους διεθνώς αναγνωρισμένες και να έχουμε κατά νου μόνο τη νίκη και τίποτε άλλο».


Σήμερα, το πρώτο αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της Λιβύης προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Τρίπολης πρώτη φορά από το 2014, όταν το αεροδρόμιο είχε καεί και καταστραφεί από την πολιτοφυλακή του Σαλάχ Πάντι, όπως σημειώνεται.


Το ‘skynewsarabia’ αναφέρει ότι ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ του τμήματος του Λιβυκού στρατού και των παραστρατιωτικών ομάδων στην περιοχή Άιν Ζάρα νότια της πρωτεύουσας, Τρίπολη, ενώ όπως σημειώνει δεν έγινε ακόμη επίθεση από το σύνολο του στρατού του Χαλίφα.


Η αμερικανική διοίκηση Africacom όπως ανακοίνωσε οι δυνάμεις  της από την πρωτεύουσα έχουν μεταφερθεί σε ασφαλέστερο μέρος λόγω συγκρούσεων, όπως επίσης και δυτικές διπλωματικές αποστολές.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr