Η Γαλλία πρότεινε την ανάπτυξη συστημάτων αεράμυνας στην Τουρκία



« Ακάρ:Η Γαλλία προσφέρθηκε να τοποθετήσει συστήματα αεράμυνας στην Τουρκία»


Μάιος 22, 2019. 22:53


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι η Γαλλία προσφέρθηκε να εγκαταστήσει προσωρινά συστήματα αεράμυνας, το σύστημα SAMP-T στην Τουρκία.


«Έχουμε φθάσει σε ένα ορισμένο στάδιο στις διαπραγματεύσεις για το θέμα αυτό. Έγινε πρόταση για την ανάπτυξη σύμπλοκων SAMP-T στην Τουρκία. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση» είπε ο Τούρκος υπουργός, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass.


Ο Ακάρ ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή  «το ισπανικό σύστημα Patriot βρίσκεται στη βάση Ιντσιρλίκ και το ιταλικό SAMP-T βρίσκεται στο Καχραμάνμαράς».


Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι η γαλλική πλευρά πρότεινε να διερευνηθεί η δυνατότητα ανάπτυξης συστημάτων αεράμυνας στις βάσεις Ιντσιρλίκ και Καχραμάνμαράς.


«Αν ο Τούρκος πρόεδρος θεωρήσει αποδεκτή αυτήν την επιλογή, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση για να επιβεβαιώσουμε την καλή θέληση στις σχέσεις μας με τη Γαλλία», δήλωσε ο υπουργός.


Το Tass σημειώνει ότι το SAMP-T είναι το σύστημα αεράμυνας της νέας γενιάς της γαλλο-ιταλικής κοινοπραξίας Eurosam.  Η Τουρκία είχε απορρίψει παλαιότερα την προσφορά για την αεράμυνά της κατά τη διάρκεια της έρευνας αγοράς πυραυλικού συστήματος. Ωστόσο, η Άγκυρα συνέχισε να διερευνά τις δυνατότητες συνεργασίας για την παραγωγή συστημάτων σε διμερές επίπεδο.


Σε σχέση με αυτό, ο Ακάρ δήλωσε ότι «βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με την Eurosam,  για την προμήθεια και παραγωγή του SAMP-T”, προσθέτοντας ότι αυτές θα συνεχισθούν μέχρι τον Οκτώβριο.


«Εάν αυτές οι προπαρασκευαστικές εργασίες είναι επιτυχείς, τότε θα αρχίσουμε διαπραγματεύσεις για την παραγωγή συγκροτημάτων», ανέφερε ο υπουργός.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr