Βουλγαρία: Νέα δομή στις ένοπλες δυνάμειςΜάιος 16, 2019. 22:36


Για πρώτη φορά στο βουλγαρικό στρατό εισήχθη μια νέα δομή, η Κοινή Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων. Αυτό  αποφασίστηκε από το κοινοβούλιο χθες, όταν οι βουλευτές ψήφισαν για τις τροποποιήσεις του νόμου για την Άμυνα και τις ένοπλες δυνάμεις, σημειώνει η βουλγαρική ‘Trud’.


Η Διοίκηση θα διευθύνεται από έναν διοικητή που θα επικουρείται από ένα αρχηγείο. Θα εξαρτάται άμεσα από τον αρχηγό Στρατού. Παρόμοια δομή υπάρχει στους περισσότερους στρατούς του ΝΑΤΟ.


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η εθνοσυνέλευση αρνήθηκε να υποχρεώσει τον στρατό  «να βοηθά τις κρατικές αρχές στην αντιμετώπιση άλλων απειλών με ιδιαίτερα υψηλό δημόσιο κίνδυνο για τον πληθυσμό».


Ο λόγος είναι ότι το κείμενο στερούνταν  εξειδίκευσης και μπορεί να ερμηνευθεί διφορούμενα.


«Οι ένοπλες δυνάμεις δεν θα συμμετέχουν  σε επιχειρήσεις  που έχει αρμοδιότητα το υπουργείο Εσωτερικών και ειδικότερα η χωροφυλακή», σχολίασε ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας, Κωνσταντίν Ποπόφ,  ο οποίος πρότεινε την απόρριψη  αυτού του κειμένου.trud.bg


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr