Ο Σέρβος πρόεδρος αρνήθηκε να φωτογραφηθεί με τον πρόεδρο της Αλβανίας



Μάιος 9, 2019. 18:56

Τίρανα.
 
Από την ώρα που έφθασε στα Τίρανα, το βράδυ της Τετάρτης, ο πρόεδρος της Σερβίας δήλωσε ότι ήταν αναστατωμένος με τους Αλβανούς ηγέτες.


Μετά από την συνάντηση με την επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε συνέντευξη Τύπου στα σερβικά μέσα ενημέρωσης δήλωσε ότι «οι Αλβανοί συνεχίζουν να μιλάνε για εθνική ενότητα και κανείς δεν αντιδρά».


Η δήλωσή του ήρθε μετά από συνάντηση του Χασίμ Θάτσι με τον Έντι Ράμα, σύμφωνα με ένα δελτίο προς τα ΜΜΕ, που έλεγε ότι «συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί ένας αλβανικός χώρος χωρίς σύνορα, κάτω από την ευρωατλαντική ομπρέλα».


Αυτό θεωρήθηκε πρόκληση από τον πρόεδρο της Σερβίας, ο οποίος αρνήθηκε να φωτογραφηθεί μετά τη συνάντηση με τον Ιλίρ Μέτα, την Κολίντα Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς και τον Αντρέι Ντούντα, που παραβρίσκονταν στη Σύνοδο Κορυφής του Μπαάρντο- Μπριόνι, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.





opinioni.al
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr