«Οι Έλληνες φέρνουν την Τουρκία στην ατζέντα της ΕΕ»



Μάιος 9, 2019. 17:45

Ένα από τα θέματα της ατζέντας των ηγετών της ΕΕ στη σύνοδο κορυφής  θα είναι «πως θα σταματήσουμε την Τουρκία στη Μεσόγειο», αναφέρει η τουρκική ‘En Son Haber’.


Η ελληνοκυπριακή διοίκηση (Κυπριακή Δημοκρατία) περιγράφει τις δραστηριότητες της Τουρκίας στη Μεσόγειο ως ‘δεύτερη εισβολή’.


Ενώ υπάρχουν χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Αίγυπτος, οι οποίες αναζητούν πετρέλαιο στη Μεσόγειο. Οι Έλληνες που συμφωνούν με αυτές τις χώρες χαιρετίζουν αυτές τις δραστηριότητες. (Σημ. Είναι σαν να λέει, αφού τον κάνουν αυτές γιατί όχι και εμείς;)


Οι Έλληνες που είναι εξαιρετικά ανήσυχοι για την εύρεση φυσικού αερίου και πετρελαίου στην περιοχή, στην επικείμενη διάσκεψη κορυφής των ηγετών της ΕΕ θα θέσουν το ζήτημα.


Αίτημα οικονομικών κυρώσεων



Οι Έλληνες από την ΕΕ επιδιώκουν να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία.
Με αυτές τις οικονομικές κυρώσεις οι Έλληνες πιστεύουν ότι η Τουρκία θα κάνει ένα βήμα πίσω.



Και δεύτερο πλοίο


Η Τουρκία με την ευκαιρία αυτή δείχνει την αποφασιστικότητά της. Την περίοδο αυτή η Τουρκία έχει ανακοινώσει ότι θα στείλει ένα δεύτερο πλοίο γεώτρησης στην περιοχή, αναφέρει το δημοσίευμα χωρίς να αναφέρει ότι η επικείμενη γεώτρηση βρίσκεται στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη.


ensonhaber.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr