Ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέπτεται Βουλγαρία και Σκόπια



Μάιος 4, 2019. 21:49


Ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος,  αρχίζει από αύριο τριήμερη περιοδεία σε Βουλγαρία και Σκόπια.


Περίπου 60 δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και κάμερες από όλον τον κόσμο είναι διαπιστευμένοι να παρακολουθήσουν την επίσκεψη.


Οι άνθρωποι των μέσων ενημέρωσης θα ταξιδεύσουν  μαζί με τον ποντίφικα από τη Ρώμη στη Σόφια και τα Σκόπια και στη συνέχεια, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Βατικανού θα επιστρέψουν στην «αιώνια πόλη».


Σύμφωνα με τις προσπάθειες για μια νέα εικόνα της Καθολικής Εκκλησίας, ο Πάπας, εκτός από τις επίσημες συναντήσεις με κυβερνητικούς και θρησκευτικούς αξιωματούχους, θα επισκεφθεί και έναν καταυλισμό προσφύγων στη Σόφια, ενώ στα Σκόπια έχει προγραμματισθεί να συναντηθεί με νέους διαφορετικών θρησκευτικών κοινοτήτων.


«Με την επιστροφή του από τα Σκόπια στη Ρώμη, κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο Πάπας αναμένεται να συναντηθεί με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους για να παρουσιάσει τις εκτιμήσεις και τις εντυπώσεις του σχετικά με τις  επισκέψεις του στη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία», όπως σημειώνει η σκοπιανή ‘Βέτσερ’.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr