Ο Πάπας κάλεσε τους Βουλγάρους να αποδεχθούν τους μετανάστες



Μάιος 7, 2019. 07:53

Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος επισκέπτεται τη Βουλγαρία, κάλεσε τους Βουλγάρους στη Σόφια να ανοίξουν τις καρδιές και τα σπίτια τους στους μετανάστες, υποστηρίζοντας ότι μια χώρα όπως η Βουλγαρία, η οποία έχασε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της λόγω της μετανάστευσης, θα πρέπει να έχει μια καλή κατανόηση των δυνάμεων που οδηγούν τους ανθρώπους στην εγκατάλειψη της πατρίδας τους.

Η διήμερη επίσκεψή του Πάπα στη Βουλγαρία γίνεται μόλις τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου αναμένεται ένα μεγάλο ποσοστό των Ευρωπαίων να ψηφίσει εθνικιστικά  και αντι-μεταναστευτικά κόμματα, γράφει το δημοσίευμα.


Κατά την άφιξή του στη Σόφια τον υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ και του έδωσε ένα προσωπικό δώρο: ένα βουλγαρικό γιαούρτι!


Ο Μπορίσοφ υπενθύμισε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος είχε πει νωρίτερα ότι κατά τη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας στην Αργεντινή, για πρώτη φορά άκουσε για τη Βουλγαρία, όταν η γιαγιά του, του έδωσε να φάει βουλγαρικό γιαούρτι.


Αποδεχόμενος το δώρο, ο Πάπας αναφώνησε: «Γνωρίζεις την  ιστορία μου!»


Ο Πάπας παρακολούθησε διαθρησκευτική συνάντηση προσευχής για την ειρήνη στην Πλατεία Ανεξαρτησίας στη Σόφια στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι διάφορων θρησκευτικών κοινοτήτων στη Βουλγαρία, όπως η Αρμενική Αποστολική Εκκλησία, το Κεντρικό Εβραϊκό Θρησκευτικό Συμβούλιο, τα υψηλότερα μέλη της Ισλαμικής Κοινότητας και της Ενωμένης Ευαγγελική Εκκλησίας.


 Σημειώνεται ότι στη συνάντηση αυτή δεν συμμετείχε ο Βούλγαρος πατριάρχης Νεόφυτος.


Ο Πάπας επισκέπτεται σήμερα τα Σκόπια, σύμφωνα με τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr