…και η διαφορετική άποψη από έναν Αλβανό για τον Frontex στα ελληνοαλβανικά σύνορα



Μάιος 21, 2019. 22:07

«Ερμηνευτές» των γεγονότων υπάρχουν σε κάθε χώρα. Στην Αλβανία, ένας από αυτούς είναι ο δημοσιογράφος Καστριότ Μουφταράι, ο οποίος παρουσίασε στην εκπομπή «σας μιλάει η Μόσχα»,  στο oranews tv,  μια διαφορετική ανάλυση για την ανάπτυξη του ευρωπαϊκού οργανισμού Frontex στα ελληνο αλβανικά σύνορα.



Ας δούμε τι λέει:


«Όλα τα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης σήμερα ανέφεραν ότι ο Frontex θα περιπολεί τα αλβανο-ελληνικά σύνορα.


Σήμερα, ξεκίνησε η λειτουργία του Frontex στην Αλβανία και η αλβανική κυβέρνηση δεν παρουσιάζει σωστά την αποστολή αυτή.


 Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν 50 αστυνομικοί της ΕΕ που θα περιπολούν στα αλβανο-ελληνικά σύνορα. Ο Frontex είναι ένας οργανισμός προστασίας των συνόρων της ΕΕ και όχι τρίτης χώρας.


Ο Frontex θα βρίσκεται στο έδαφος της Αλβανίας για να περιπολεί  στα αλβανο-ελληνικά σύνορα για το συμφέρον της Ελλάδας, για να δει εάν οι πρόσφυγες από την Αλβανία θα πάνε στην Ελλάδα ή αντίστροφα. Μιλάμε για πρόσφυγες από τις αραβικές χώρες, μουσουλμάνους, και από την Αφρική.
 Εάν έρχονται από την Ελλάδα στην Αλβανία, ο Frontex θα κλείνει τα μάτια του και θα απομακρύνεται από τα ελληνικά σύνορα…», είπε ο Μουφταράι, δίνοντας τη δική του ερμηνεία…






--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr