Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Κορυτσά: Πάνω από 100 σπίτια καταστράφηκαν από τον μεγάλο σεισμόΙούνιος 1, 2019. 20:51


Τέσσερις τραυματίες και πάνω από 100 κατεστραμμένα σπίτια ήταν οι πρώτες εκτιμήσεις των αλβανικών αρχών από τον σεισμό  μεγέθους 5,3 της κλίμακας Ρίχτερ, στην περιοχή της Κορυτσάς, σήμερα το πρωί.Ο αριθμός των σπιτιών που έχουν καταστραφεί ξεπέρασε τα εκατό ενώ ορισμένα από αυτά κατέρρευσαν πλήρως.


Το μεγάλο σεισμό ακολούθησαν πάνω από 20 ισχυροί μετασεισμοί, χτυπήθηκε ιδιαίτερα ο χωριό Φλοκ και η πρώτη δόνηση όπως αναφέρει το αλβανικό δημοσίευμα διήρκεσε 10 δευτερόλεπτα.


Ο Αλβανός σεισμολόγος Ρετζέπ Κότσι ανέφερε ότι αναμένει να καταγραφούν και άλλες σεισμικές δονήσει, ενώ κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιοχή.


Ο νομάρχης Ντόρι Σπιρολάλι δήλωσε ότι οι καταστροφές σε σπίτια είναι εκτεταμένες και οι κάτοικοι δεν μπορούν να μπουν στα σπίτια τους.


Στην περιοχή έχουν μεταφερθεί σκηνές για τη διαμονή των κατοίκων.


«Ο δήμος Κορυτσάς θα λάβει μέτρα για το πόσιμο νερό. Αν χρειαστούμε εθελοντές, οι νέοι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν», είπε ο Σπιρολάλι.


Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι οι  κάτοικοι  των χωριών Φλόκ, Καφζέζα και Βιντόχοβα θα διανυκτερεύσουν  σε σκηνές.


shqiptarja.com
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr