Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019

Τουρκικές αναφορές για ελληνικές αμυντικές δαπάνεςΙούνιος  19, 2019. 22:12

Στα τουρκικά φόρουμ γίνεται συζήτηση για την Ελλάδα και τι ξοδεύει για την άμυνά της. 

Δημοσιεύεται, μάλιστα, κείμενο της τουρκικής ιστοσελίδας ensonhaber.com, που γράφει:Η Ελλάδα διέθεσε 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια για την Άμυνα το 2018 και κατέλαβε την 36η θέση στην ετήσια έκθεση του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών της Στοκχόλμης.


Το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών Ειρήνης της Στοκχόλμης , παρουσίασε τον προϋπολογισμό που διατέθηκαν από τις χώρες του κόσμου στις αμυντικές δαπάνες.


Μεταξύ των χωρών που τράβηξε την προσοχή ήταν η Ελλάδα. 


Ακολουθώντας την Τουρκία στον στρατιωτικό τομέα η Ελλάδα αφιέρωσε το 2,4 τοις εκατό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος στην Άμυνα.


Οι τουρκικές αμυντικές δαπάνες ήταν αυξημένες κατά 24% το 2018 και έφθασαν τα 19 δις δολάρια λαμβάνοντας την 15η θέση,  ενώ η Ελλάδα διατήρησε την 36η θέση με 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια.


(Ακολουθούν διάφορα σχόλια. Μεταξύ των οποίων που βρίσκει η Ελλάδα τόσα χρήματα εν μέσω κρίσης;  και άλλος λέει "στα νοσοκομεία τους, χρησιμοποιούν τις ίδιες σύριγγες αφού τις βράσουν", κλπ) 
 
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr