Δεύτερη αεροπορική επίθεση σε μία ημέρα του Ισραήλ στη Συρία



Ιούνιος 3, 2019. 08:57

Η Δαμασκός ανακοίνωσε τις πρωινές ώρες της Δευτέρας ότι στρατιωτικό αεροδρόμιο στην επαρχία της Χομς έγινε στόχος ισραηλινών επιθέσεων, όπου  καταστράφηκαν αποθήκες πυρομαχικών, προκαλώντας το θάνατο ενός στρατιώτη και τραυματίζοντας άλλους δύο.


Όπως σημειώνει η αραβική ‘αλ Ουασάτ’ που επικαλείται συριακές πηγές, «οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές ήταν οι δεύτερες του είδους που στόχευσαν  συριακές εγκαταστάσεις μέσα σε 24 ώρες».


 «Ο ισραηλινός στρατός, που σπάνια προβαίνει σε ανακοινώσεις, επιβεβαίωσε τις αεροδρομικές επιδρομές στη Συρία σημειώνοντας ότι αυτές προήλθαν ως απάντηση στην εκτόξευση δύο ρουκετών από το συριακό έδαφος στα υψώματα του Γκολάν, που καταλαμβάνονται από το εβραϊκός κράτος», σημειώνει το αραβικό δημοσίευμα.



Από την ισραηλινή πλευρά, οι «Τάιμς οφ Ίσραελ» αναφέρουν: 

«Ξεκινώντας στις 4:10 το πρωί της Κυριακής, ελικόπτερα και αεροσκάφη του ισραηλινού στρατού επιτέθηκαν σε αρκετές βάσεις του στρατού της Συρίας, μεταξύ αυτών και δύο συστοιχιών του πυροβολικού, αρκετά παρατηρητήρια και κέντρα πληροφοριών,  μια μονάδα αεράμυνας τύπου SA-2, όπως ανακοινώθηκε. Τα συριακά μέσα ανέφεραν ότι το Ισραήλ χτύπησε επίσης αρκετές βάσεις που συνδέονται με το Ιράν και με φιλοκυβερνητικούς μαχητές στη Συρία στην περιοχή αλ Κισβάχ, νότια της Δαμασκού».


Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι σκοτώθηκαν 10 άτομα από τα οποία οι τρεις ήταν Σύριοι στρατιώτες  και οι επτά μαχητές πιστοί στις δυνάμεις του καθεστώτος.


timesofisrael.com, alwasat.ly,


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr