Σκόπια: Ο Στόλτενμπεργκ επαίνεσε τον Ζόραν Ζάεφ για τη συμφωνία με την Ελλάδα



Ιούνιος 3, 2019. 18:31

Η αποστολή KFOR του ΝΑΤΟ,  για τη διαφύλαξη της ειρήνης και της σταθερότητας στο Κοσσυφοπέδιο,  βρίσκεται εκεί για προστατεύει όλες τις κοινότητες, συμπεριλαμβανομένης της σερβικής.



«Αυτή είναι η αποστολή μας στο Κοσσυφοπέδιο», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, «το ζήτημα  είναι πώς το ΝΑΤΟ θα προστατεύσει την εδαφική ακεραιότητα του Κοσσυφοπεδίου, τη στιγμή που δεν υπάρχει επίλυση μεταξύ της Πρίστινα και του Βελιγραδίου για το τελικό καθεστώς».


«Είναι σαφές ότι υπάρχει ανάγκη για μια πολιτική λύση και ως εκ τούτου υποστηρίζουμε το διάλογο μεταξύ της Πρίστινα και του Βελιγραδίου, ελπίζουμε ότι θα συνεχισθεί ο διάλογος γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να επιλυθούν οι διαφορές», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.


Πρόσθεσε:


«Στο πλαίσιο αυτό, νομίζω ότι αυτό που ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ έκανε με την Ελλάδα για το όνομα, αποτελεί ένα μοντέλο για το Κοσσυφοπέδιο και ολόκληρη την περιοχή γιατί δείχνει ότι είναι δυνατόν να ξεπεραστούν οι διαφορές του παρελθόντος και οι ιστορικές διαφορές. Να μην λησμονούμε το παρελθόν, αλλά να μην επιτρέπουμε να μας καταστρέφει το μέλλον», είπε ο Στόλτενμπεργκ όπως αναφέρει η σκοπιανή Presssing TV.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr