Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019

Αλβανία: Η αντιπολίτευση κατηγορεί την υπουργό Άμυνας ότι μοιράζει χρήματα για τις εκλογέςΙούνιος 26, 2019. 23:16

Τίρανα.

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη το βράδυ ότι «η υπουργός Άμυνας (Όλτα Τζάσκα) σήμερα ήταν στην Επισκοπή με στρατιωτικό όχημα και πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας για να μοιράσει χρήματα σε κατοίκους για να ψηφίσουν την Κυριακή στις δημοτικές εκλογές».

«Κάνει ότι έκανε και ο σύζυγός, όπως ανέφερε και η Bild (η γερμανική εφημερίδα)», δήλωσε ο Μπάσα.


Ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος σχολίασε επίσης την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης να αποχωρήσει από την παρακολούθηση των εκλογών της 30ης Ιουνίου.


«Πρόκειται για μια καθαρά πολιτική απόφαση και αποστασιοποίηση από τις ψεύτικες κομματικές εκλογές, του κορυφαίου οργανισμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη. Το Συμβούλιο της Ευρώπης παρακολούθησε τις τοπικές εκλογές του 2015, με κοινές αποστολές με τον ΟΑΣΕ-ODIHR

Αυτή είναι η πρώτη φορά που αποχωρούν», δήλωσε ο επικεφαλής του κύριου αντιπολιτευτικού κόμματος.


Πρόσθεσε ότι «η Αλβανία είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν υπάρχουν ελεύθερες εκλογές, όπου οι εκλογές έχουν ανοιχτά κλαπεί από εγκληματίες και κανείς δεν τιμωρείται. Χωρίς τιμωρία αυτών των εγκληματιών και χωρίς την αποχώρηση του Έντι Ράμα δεν υπάρχουν ελεύθερες εκλογές. 

Την Κυριακή, η Αλβανία δεν έχει άλλη επιλογή εκτός από τη φάρσα. Εμείς κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν να μην γίνει αυτή η φάρσα. Το καθεστώς του Έντι Ράμα πιέζει τους εργαζόμενους στο δημόσιο να συμμετάσχουν στις εκλογές με όλες τις οικογένειές τους. Αυτό είναι μια κατάφωρη παραβίαση των ελευθεριών», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.


a2news.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr