Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019

Το Ιράν ανακοίνωσε την εξάρθρωση αμερικανικού δικτύου κατασκοπείαςΙούνιος 17, 2019. 18:16

Ο γραμματέας του ανωτάτου συμβουλίου της ιρανικής εθνικής ασφάλειας, Αλί Σαμχανί, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι εξαρθρώθηκε αμερικανικό «ηλεκτρονικό δίκτυο κατασκοπείας» που ανήκει στην  Κεντρική Υπηρεσία πληροφοριών (CIA)  των ΗΠΑ.Ο Σαμχανί δήλωσε ότι η Τεχεράνη ανακάλυψε τους πράκτορες και διευκρίνισε ότι
συνελήφθησαν πρόσφατα, όταν οι πληροφοριοδότες βρίσκονταν στο στάδιο της ανταλλαγής  πληροφοριών, όπως ανέφερε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.


Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Ιράν είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια του Κόλπου και των Στενών του Ορμούζ, ζητώντας από τις Ηνωμένες Πολιτείες «τον τερματισμό της παρουσίας των στρατευμάτων τους στην περιοχή γιατί αποτελούν  κύρια πηγή αστάθειας».


Η ιρανική ανακοίνωση τονίζει την κλιμάκωση της έντασης  στην περιοχή του Κόλπου με τις επιθέσεις σε πετρελαιοφόρα για τις οποίες η Ουάσιγκτον κατηγόρησε το Ιράν, ενώ η Τεχεράνη αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τα γεγονότα.


alsumaria.tv, The New Khalij News


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr