Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019

Ιράν: Συνελήφθησαν 17 κατάσκοποι της CIAΙούλιος 22, 2019. 16:57

Το Ιράν συνέλαβε 17 Ιρανούς πολίτες που κατηγορούνται ως ενεργοί πράκτορες υπέρ της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA)  των ΗΠΑ, σύμφωνα με το υπουργείο πληροφοριών της χώρας.


Οι αρχές της Τεχεράνης ισχυρίζονται ότι διέλυσαν ένα δακτύλιο κατασκοπείας της CIA  καθώς οι 17 συλληφθέντες ομολόγησαν ότι ενεργούσαν ως κατάσκοποι της CIA.


Ορισμένοι θα εκτελεσθούν


«Οι κατηγορούμενοι που θα εκτίσουν τις ποινές τους στη φυλακή, ανέφεραν τις δεαλιστικές υποσχέσεις αξιωματικών της CIA, συμπεριλαμβανομένης της μετανάστευσης στις ΗΠΑ, μιας κατάλληλης εργασίας στην Αμερική και χρήματα», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου πληροφοριών.


Προσθέτει ακόμη ότι η αποστολή της κατασκοπείας ήταν η συλλογή διαβαθμισμένων πληροφοριών ‘από σημαντικά κέντρα πληροφοριών/ τεχνικών υπηρεσιών’.


Το ιρανικό υπουργείο αναφέρει ότι ορισμένοι από τους 17 θα εκτελεσθούν.


Ο Γραμματέας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάικ Πομπέο,  μιλώντας στα αμερικανικά ΜΜΕ δήλωσε ότι πρόκειται για ‘ιστορία ψεύδους’ εκ  μέρους του Ιράν.edition.cnn.com
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr