Σε οκτώ χρόνια: 200 χιλιάδες Αλβανοί πήραν την ελληνική υπηκοότητα



Ιούλιος 13, 2019. 17:06


Ο Έντα Γκέμι, ειδικός σε θέματα μετανάστευσης στα Τίρανα, σε παρουσίασή του στην τηλεόραση Κλαν, δήλωσε ότι από το 2011 έως το 2018, περίπου 200 χιλιάδες  Αλβανοί μετανάστες έλαβαν την ελληνική υπηκοότητα.


Σύμφωνα με αυτόν, η ελληνική υπηκοότητα επιτρέπει τους Αλβανούς μετανάστες να μετακινηθούν πιο εύκολα στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως τα παιδιά των μεταναστών που εγκαταλείπουν την Ελλάδα για άλλες χώρες της Ένωσης.


«Έχουμε ένα άλλο μέρος μεταναστών, της πρώτης και δεύτερης γενιάς, οι οποίοι έχουν λάβει υπηκοότητα και σήμερα βρίσκονται κυρίως στο Λονδίνο και στις Βρυξέλλες. Από το 2011 έως το 2018, περίπου 200 χιλιάδες Αλβανοί έλαβαν ελληνική υπηκοότητα, γεγονός που διευκόλυνε την μετακίνησή τους στις χώρες της ΕΕ. Εκτιμάται ότι 35.000 Αλβανοί μετανάστες , από τη δεύτερη γενιά στην Ελλάδα, ζουν σήμερα κυρίως στο Λονδίνο και στις Βρυξέλλες», δήλωσε ο Γκέμι.


expres.mk

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr