Λιβύη: Οι δυνάμεις του Χαφτάρ ισχυρίζονται ότι κατέστρεψαν 4 τουρκικά αεροσκάφη



Ιούλιος 1, 2019. 07:37

«Ανακοινώθηκε ότι ο διοικητής των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Δυτική Περιφέρεια της Λιβύης, υποστράτηγος Αμπντουλσαλάμ Χασί, των δυνάμεων του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ,  σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης θα εισέλθουν στην Τρίπολη, πάσει θυσία, επισημαίνοντας ότι ο στρατός του κατέστρεψε τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη που πολεμούσαν στις γραμμές των κυβερνητικών δυνάμεων στην Τρίπολη», γράφει το αραβικό δημοσίευμα.


Ο Χασί σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με το κανάλι ‘Αλ Αλάμ’ της Λιβύης,  δήλωσε ότι «εάν ο θεός το θέλει οι πολεμικές επιχειρήσεις θα συνεχισθούν σε διάφορους άξονες, και είτε το θέλουν οι Τούρκοι ή όχι, θα γίνει η απελευθέρωση όλης της Λιβύης», πρόσθεσε μάλιστα ότι «την Κυριακή το βράδυ καταστράφηκε το τέταρτο τουρκικό αεροπλάνο στο αεροδρόμιο  Μιτίγκα.


Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι το λιβυκός στρατός συνέλαβε έξι Τούρκους και απείλησε με ‘απάντηση’ στην περίπτωση που δεν απελευθερωθούν, ενώ ο λιβυκός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή της Τουρκίας στην υποστήριξη των παραστρατιωτικών ομάδων στη Λιβύη.


Από την πλευρά, ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, υποστράτηγος Αχμέντ αλ Μουσμάρι δήλωσε την Κυριακή ότι δεν γνωρίζει τίποτε για συλλήψεις Τούρκων.


Al Alam TV


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr