Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019

Η αλβανική αστυνομία συνέλαβε τρομοκράτη ρωσικής υπηκοότηταςΙούλιος 12, 2019. 22:03

 Τίρανα.

Ρώσος πολίτηςπου κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού κράτους στη Συρία, συνελήφθη στην Αλβανία και θα εκδοθεί στη Ρωσία, ανέφερε η τοπική αστυνομία την Παρασκευή.


Ο 34χρονος Ρ.Μ. είναι γεννήθηκε στην πόλη Νορίλσκ στη Ρωσική Ομοσπονδία, εισήλθε στην Αλβανία παράνομα μετά από καταδικαστική απόφαση σε βάρος του από δικαστήριο της Τσετσενίας το 2015, λόγω της συμμετοχής του στην τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού κράτους.


Ο συγκεκριμένος,  τον Ιούνιο του 2013 εγκατέλειψε τη Ρωσική Ομοσπονδία και μετέβη στη Συρία, εντάχθηκε στην ένοπλη ομάδα του Ισλαμικού κράτους και συμμετείχε ενεργά στον αγώνα κατά των κυβερνητικών δυνάμεων στη Συρία, σύμφωνα με την αλβανική αστυνομία.


Προσθέτει ότι η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της Αλβανίας παρακολουθούσε πολλούς μήνες τον τρομοκράτη και όταν διαπίστωσε ότι ήταν καταζητούμενος από την Ίντερπολ, προέβη στη σύλληψή του.


evropaelire.org


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr