Λιβύη: «Η Τουρκία έχει καταστεί ασφαλές καταφύγιο τρομοκρατών»Ιούλιος 2, 2019. 08:39

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, υποστράτηγος Αχμέντ αλ Μασμάρι προειδοποίησε ότι η Τουρκία αποτελεί  απειλή για την αραβική ασφάλεια και την εθνική ασφάλεια της Λιβύης, τονίζοντας ότι η Άγκυρα φιλοξενεί μια σειρά τρομοκρατικών στοιχείων που κατέφυγαν εκεί και είναι διεθνώς καταζητούμενοι για τρομοκρατία στη Λιβύη.


Ο Μασμάρι, σύμφωνα με την Africa Gate News, δήλωσε ότι «η Τουρκία απειλεί την εθνική ασφάλεια της Λιβύης και προσπαθεί να εδραιώσει τη βάση της στην Τρίπολη, με την υποστήριξη του ισλαμικής κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας, ωστόσο αυτή η κατάσταση θα περατωθεί και δεν θα καταφέρει να εδραιωθεί εκεί».


 «Έχουμε καλές σχέσεις με τον τουρκικό λαό και υπάρχει μια καλή συνεργασία με τις τουρκικές εταιρείες, αλλά δυστυχώς οι ενέργειες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνουν ότι αυτά δεν τα λαμβάνουν υπόψη», πρόσθεσε.


Ο εκπρόσωπος του στρατού της Λιβύης, επεσήμανε ότι η Τουρκία έχει γίνει ένα ασφαλές καταφύγιο τρομοκρατών, συμπεριλαμβανομένου του Αλί Μπιν Ταχίρ Χαράζι, που είναι καταχωρημένος στον κατάλογο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο οποίος έχει υπηκοότητα της Τυνησίας  και κατηγορείται από τις αρχές της Τυνησίας και την αμερικανική κυβέρνηση, για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ομάδες και στη δολοφονία του Αμερικανού πρέσβη στη Βεγγάζη και ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται ‘καμουφλαρισμένος’ στην Τουρκία.


«Οι ενέργειες του Ερντογάν και οι δηλώσεις του δείχνουν ότι μοναδικός του στόχος είναι να ελέγξει τη Βόρεια Αφρική με τον έλεγχο της Λιβύης, επιβάλλοντας την επιρροή της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή. Εμείς δηλώνουμε ότι στοχεύουμε την τρομοκρατία, τις συμμορίες και εκείνους που τις υποστηρίζουν», είπε ο Μασμάρι.


afrigatenews.net


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr