Ο Βίκτορ Ορμπάν εναντίον του «Ανθρώπου του Σόρος», Τίμερμανς, για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή



Ιούλιος 2, 2019. 00:25


Πιθανή πρόταση των Σοσιαλιστών για τον Φρανς Τίμερμανς για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μπορεί να απορριφθεί, όχι  μόνο με βάση το ότι είναι «άνθρωπος του Τζορτζ Σόρος», αλλά ότι δεν τον υποστηρίζει η Ομάδα Βίσεγκραντ, επειδή είναι εναντίον του ιδεολογικά και έχει μια διαφορετική πολιτική άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, σύμφωνα με δημοσίευμα της Δευτέρας από  το πρακτορείο ειδήσεων’ V4NA’.


Σύμφωνα με τον Ορμπάν, όπως είπε στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, οι ηγέτες των κυριότερων ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνουν υποψήφιους όπως ο Τίμερμανς και ο Μάνφρεντ Βέμπερ που καθοδηγούνται από τον Τζορτζ Σόρος και είναι υποστηρικτές των δικτύου των ΜΚΟ του.


Ο Ορμπάν προειδοποίησε ότι «αν η ομάδα αυτή των υποψηφίων αναλάβει  τη θέση του προέδρου της Επιτροπής, θα χρηματοδοτεί επί  πολλά χρόνια τις ΜΚΟ του Τζορτζ Σόρος οι οποίες θα προσπαθήσουν να αναδιαρθρώσουν  τις κοινωνίες της Κεντρικής Ευρώπης, ειδικά στον τομέα της μετανάστευσης».


«Μερικοί από εμάς, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η Ουγγαρία και η Ομάδα Βίσεγκραντ εργάζεται για να σταματήσει αυτή τη διαδικασία», δήλωσε ο Ορμπάν.


Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας ισχυρίστηκε ότι εάν εκλεγεί ο Φρανς Τίμερμανς «θα φέρει τη διαίρεση Ανατολής- Δύσης στην ΕΕ, προκαλώντας τεράστια προβλήματα».


«Οι χώρες της ομάδας Βίσεγκραντ θέλουν πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της συνεργασίας και όχι να θέτει σε κίνδυνο τη συνοχή Ανατολής και Δύσης στην ΕΕ», είπε ο Ορμπάν.


ba.seebiz.eu


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr