Σκόπια: Στον εθνικό ύμνο δεν αναφέρθηκε ο Γκότσε Ντέλτσεφ- έντονες αντιδράσεις



Ιούλιος 4, 2019. 21:47

Σκόπια.

Η τραγουδίστρια Ταμάρα Τοντέφσκα τραγούδησε τον εθνικό ύμνο της χώρας της, χωρίς να αναφέρει τον Γκότσε Ντέλτσεφ και τον Ντάμε Γκρούεφ. Αυτό συνέβη στην εκδήλωση της αμερικανικής πρεσβείας στα Σκόπια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα των Σκοπίων, ‘Mkd’.


Με την ευκαιρία της εθνικής εορτής των Ηνωμένων Πολιτειών στις 4 Ιουλίου, η διπλωματική αποστολή πραγματοποίησε δεξίωση, στην οποία συμμετείχαν ο νέος πρόεδρος Στέβο Πενταρόφσκι, ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, κυβερνητικά στελέχη, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Κριστιάν Μίτσκοσκι, διπλωμάτες και επιχειρηματίες.

Τυχαία ή όχι, η Τοντέφσκα κατά την απαγγελία του ύμνου της χώρας παρέλειψε τη δεύτερη στροφή του, όπου γίνονται αναφορές για τους Γκότσε Ντέλτσεφ, Ντάμε Γκρούεφ,   Πίτου Γκούλι και Γιάνε Σαντάνσκι, αναφέρει το δημοσίευμα.


Το περιστατικό έρχεται εν μέσω των συνεχιζόμενων συνομιλιών μεταξύ των Σκοπίων και της Σόφιας για την ιστορία, όπου μέρος των συνομιλιών καταναλώθηκε στην εθνική ταυτότητα του Γκότσε Ντέλτσεφ.


Το συμβάν κοινοποιήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα και υπήρξαν έντονες αντιδράσεις .


Η τραγουδίστρια με σημείωμά της ζήτησε συγνώμη και ανέφερε ότι η παράλειψη της στροφής με τους ήρωες έγινε άθελα από λάθος της.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr