Κοσσυφοπέδιο: Εγκαίνια της νέας πρεσβείας των ΗΠΑ



Ιούλιος 6, 2019. 21:58

Πρίστινα.

Έγιναν τα εγκαίνια  της νέας πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, που συνέπεσαν με τα 243 χρόνια της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Ο  Αμερικανός γερουσιαστής Έλιοτ Ένγκελ, δήλωσε ότι ο λαός του Κοσσυφοπεδίου έχει δουλέψει σκληρά για  το δικό του κράτος και «αξίζει το  σεβασμό  μας, και είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει καμία άλλη χώρα που να συνεργάζεται στενά με το Κοσσυφοπέδιο, από τις Ηνωμένες Πολιτείες».


Ο Ένγκελ είπε ότι τώρα οι πολίτες του Κοσσυφοπεδίου δεν χρειάζεται να ταξιδεύουν σε άλλη χώρα για να αποκτήσουν βίζα, γιατί μπορούν τώρα να το κάνουν εδώ. «Σήμερα αυτό που φανταζόταν όνειρο έγινε πραγματικότητα», είπε προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στέκονται δίπλα στο Κοσσυφοπέδιο, γιατί το Κοσσυφοπέδιο είναι μέρος αυτού που είμαστε στις ΗΠΑ.


Ο Τεντ Ντέιβις από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δημιουργήσει μια πρεσβεία με εξαιρετικά σύγχρονες εγκαταστάσεις, "αντιπροσωπευτικές των ΗΠΑ, για το ποιοι είμαστε, τι υποστηρίζουμε και το σημαντικότερο ότι αντιπροσωπεύουμε τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή μας για το λαό του Κοσσυφοπέδιου".


rtsh.al


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr