Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2019

Τα Σκόπια θα προμηθευτούν οχήματα μάχης από τις ΗΠΑΑύγουστος 8, 2019. 00:04

Σκόπια.


Μέρος των ρωσικών πολεμικών οχημάτων που χρησιμοποιούνται από τον εθνικό στρατό θα πρέπει να αντικατασταθούν με οχήματα αμερικανικής προέλευσης.Με ειδικό πρόγραμμα το Πεντάγωνο θα βοηθήσει τους συμμάχους να αντικαταστήσουν τον εξοπλισμό ρωσικής κατασκευής και η χώρα, υπό τον όρο της πληρωμής 30 εκατομμυρίων δολαρίων θα τα αντικαταστήσει με αμερικανικά.


Η υπουργός Άμυνας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα δήλωσε ότι τα χρήματα αυτά θα βρεθούν  από το νόμο περί των δημοσίων συμβάσεων στην άμυνα και την ασφάλεια.


Εκτός από την αγορά οχημάτων μάχης, ο στρατός αύξησε τον αριθμό των στρατιωτών. Ήδη, δέχθηκε σήμερα 125 νέους επαγγελματίες στρατιώτες.


Σύμφωνα με την Σεκερίνσκα, το υπουργείο τα δύο τελευταία χρόνια έχει εργασθεί σκληρά για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και τελικά μετά από τρεις δεκαετίες ο στρατός θα γίνει πλήρες μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, σημειώνει το τηλεοπτικό κανάλι Sitel.


sitel.com.mk(Σημείωση: Το δημοσίευμα αποκαλεί τη χώρα ‘Μακεδονία’ και όχι ‘Βόρεια Μακεδονία’, ενώ το σημείο της υπουργού στο σχετικό βίντεο  για την ονομασία της χώρας έχει κοπεί…)


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr