Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019

Τούρκος αναλυτής: «Οι Αμερικανοί επιτέθηκαν στη Σαουδική Αραβία»Σεπτέμβριος 19, 2019. 16:35

Ο ειδικός Διεθνών Σχέσεων καθηγητής Δρ Μιθάτ Μπαϊντούρ ισχυρίζεται ότι οι Αμερικανοί πραγματοποίησαν την επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις  της Σαουδικής Αραβίας.Σύμφωνα με τον Τούρκο αναλυτή «Το Πεντάγωνο δεν συμφωνεί με την πολιτική του Τραμπ στη Μέση Ανατολή και ο λόγος για την επίθεση είναι η επιτάχυνση της παρέμβασης στο Ιράν».


Ο Μπαϊντούρ σχολίασε τις κοινές περιπολίες των Αμερικανών και των Τούρκων στη Βόρεια Συρία για τη δημιουργία της ζώνης ασφάλειας και για την επίθεση στις εγκαταστάσεις πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας που τις βλέπει ως διαφωνίες μεταξύ του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και Πενταγώνου.


Ο Τραμπ ακολουθεί μια πιο ήπια πολιτική έναντι της Τουρκίας, αλλά το αμερικανικό Πεντάγωνο επιμένει ότι η Τουρκία πρέπει έχει κυρώσεις.


Όσον αφορά το Ιράν:


«Το Ισραηλινό Λόμπι στις ΗΠΑ είχε προτείνει στον πρώην Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα να επιτεθεί στο Ιράν. Ο Ομπάμα ακολούθησε αντίθετη πολιτική. Τώρα πιέζουν τον Τραμπ να επιτεθεί στο Ιράν.
 Αλλά, ο Τραμπ που αυτούς τους μήνες κάνει προεκλογική πολιτική, θέλει το επόμενο έτος να είναι ο πρόεδρος που κάλεσε το Ιράν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και αυτός που γονάτισε τους Ταλιμπάν υπαγορεύοντας τους όρους του, προκειμένου να έχει μια δεύτερη εκλογή.


Στόχος του είναι να ασκήσει την αμερικανική πολιτική χωρίς πόλεμο και αναίμακτα», τόνισε ο Μπαϊντούρ.


Ο ίδιος επεσήμανε ότι δεν βλέπει να προχωρά η ζώνη ασφάλειας στη βόρεια Συρία με τους Αμερικανούς.dha.com.tr

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr