Η γερμανική Βουλή ψήφισε υπέρ της έναρξης διαπραγματεύσεων με Αλβανία- Βόρεια Μακεδονία



Σεπτέμβριος 26, 2019. 23:17


Με 350 ψήφους υπέρ, 188 κατά και 16 αποχές, η γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή ενέκρινε την απόφαση να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την Αλβανία.



Ο βουλευτής του SPD, Γιόζιφ Γιουρατόβις ζήτησε την έναρξη διαπραγματεύσεων με την Αλβανία, δηλώνοντας ότι η χώρα έχει  σημειώσει πρόοδο στον τομέα της δικαιοσύνης, αλλά πολλά ακόμη πρέπει να γίνουν στον αγώνα κατά του οργανωμένου εγκλήματος.


Επίσης, ο βουλευτής του CDU/CSU Φλόριαν Χαν, δήλωσε ότι η Αλβανία έχει σημειώσει πρόοδο στο δικαστικό σύστημα, αλλά πρέπει να γίνουν επιπλέον ενέργειες για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.


«Αν ψηφίσουμε για την Αλβανία, θα της δώσουμε μια ιστορική ευκαιρία. Έχουμε θέσει πολύ ισχυρά κριτήρια για την Αλβανία, χωρισμένα σε δύο φάσεις. Η έναρξη των διαπραγματεύσεων δεν σημαίνει ένταξη», δήλωσε ο Χαν.


Οι βουλευτές του CDU-CSU υιοθέτησαν τη θέση υπέρ της απόφασης για έναρξη διαπραγματεύσεων τόσο για την Αλβανία όσο και για την Βόρεια Μακεδονία.


Ορισμένες βασικές προϋποθέσεις που τέθηκαν προς την Αλβανία, είναι η εκλογική μεταρρύθμιση, η δημιουργία ενός υψηλού  επιπέδου συνταγματικού δικαστηρίου, η σύλληψη των «μεγάλων ψαριών» του εγκλήματος, η επίλυση της πολιτικής κρίσης μέσω του διαλόγου.


Για  έναρξη διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία, ψήφισαν υπέρ 465 βουλευτές.

opinion.al


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr