Ο Πούτιν ‘έστησε’ τον Νετανιάχου στο ‘περίμενε’ επί τρεις ώρες



Από τη συνάντηση Νετανιάχου – Πούτιν στο Σότσι


Σεπτέμβριος 14, 2019. 21:00


Ο ηγέτης του ισραηλινού κόμματος «Σπίτι μας το Ισραήλ», Άβιγκντορ Λίμπερμαν, επέκρινε τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν  Νετανάχιου για την επίσκεψή του στη Ρωσία πριν από τις βουλευτικές εκλογές στο εβραϊκό κράτος.



Ο Λίμπερμαν αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να περιμένει μια συνάντηση με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως αναφέρουν οι «Times of  Israel».


«Όχι, τίποτε δεν είναι τυχαίο στη Ρωσία. Το κάθε τι είναι προγραμματισμένο μέχρι τις ελάχιστες λεπτομέρειες. Όταν κράτησαν τον ισραηλινό πρωθυπουργό στην αίθουσα αναμονής για περίπου τρεις ώρες, πιθανότατα δεν ήταν τυχαίο», δήλωσε ο Λίμπερμαν σε εκδήλωση  σε προάστιο του Τελ Αβίβ.


Η συνάντηση του Νετανιάχου με τον Πούτιν στο Σότσι την Πέμπτη, ξεκίνησε τρεις ώρες αργότερα από ό, τι είχε προγραμματισθεί, καθώς ο Ρώσος ηγέτης είχε επισκεφθεί το Νταγκεστάν.


Στη Ρωσία τα πράγματα δεν συμβαίνουν κατά λάθος, πρόσθεσε ο Λίμπερμαν, ο οποίος γεννήθηκε στην πρώην Σοβιετική Δημοκρατία της Μολδαβίας.


Ο Νετανιάχου κάνει προεκλογικής εκστρατεία ενόψει των εκλογών  και προσπαθεί να προσελκύσει ψήφους από τη βάση του κόμματος του Λίμπερμαν, δηλαδή τους Ρωσόφωνους Εβραίους.


Η επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού στη Ρωσία ερμηνεύεται από πολιτικούς αναλυτές ως προσπάθεια της προεκλογικής του εκστρατείας.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr